Így készíts házi légyfogót: már most szükséged lehet rá!

Praktikák, ha természetes módszerekkel szeretnél megszabadulni a betolakodóktól.

méz, légyfogó

A tavasznak, az erdők, mezők ébredésének, a jó időnek és a gyakoribb szellőztetésnek természetes velejárói a kisebb-nagyobb rovarok, amelyek a lakásban is egyre nagyobb számban jelenhetnek meg, ha nem teszed meg a megfelelő óvintézkedéseket.

A legjobb, ha olyan természetes praktikákat vetsz be ellenük, melyek egyszerűen csak távol tartják őket otthonodtól, de arra az esetre is léteznek - kíméletes és kevésbé kíméletes - természetes módszerek, ha már beférkőztek a lakásodba.

Az aromás növények is segítenek

Ha a lehető legegyszerűbb házi praktikákkal szeretnéd távol tartani a legyeket, érdemes a különféle illatanyagokat bevetned, a mentát, a levendulát és a szegfűszeget például ki nem állhatják, mint ahogy a bazsalikom illata is messzire űzi őket.

A levendulát például szárított csokorban is kiakaszthatod az ablakba, a fűszernövényeket pedig érdemes cserépbe ültetve nevelgetned. A szegfűszeget vízbe is teheted egy kis tálkában, párologtathatod illóolaj formájában, de egy citromot is megtűzdelhetsz vele.

A kereszthuzattól és csapdáig

Létezik kíméletes megoldás a legyek kitessékelésére is, érdemes például kereszthuzatot csinálni a lakásban, ha azonban nem riadsz vissza a drasztikusabb verziótól sem, tölts egy szűk nyakú palackba mézet, cukrot vagy szörpöt vízzel hígítva.

Oldal forrása: femina.hu

Irish gambling website www.cbetting.co.uk Paddy Power super bonus.